RÓLAM

A papír és az érintés szerelmese vagyok. Számomra a grafikai tervezés az alkotás varázsának csak a magja, ami a nyomdai kivitelezéssel szökik szárba és a kézzel fogható termékkel virágzik ki.

Az álmom az volt, hogy olyan alkotóvá váljak, aki alaposan ismeri a tervezési és gyártási folyamatok, alapanyagok, vagy épp az online felületek lehetőségeit és sarkalatos pontjait. Egy grafikus, aki teljes figyelmet szentel minden apró részletnek, és akinek számít, hogy biztonságban tudd a vállalkozásod vizuális megjelenését, az ötleted, kívánságod megvalósulását.

Azon szerencsés emberek közé tartozom, akiknek a szenvedélyük a hivatásuk is egyben.

Honnan indultam?

16 éve grafikusként dolgozom. Már kislánykoromban a papírok, a rajzolás és a kézművesség bolondja voltam. Amikor csodálatos felületű papírok, csillogó papírdobozok vagy díszes, gazdagon illusztrált könyvek, magazinok kerületek a kezeim közé, vágytam rá, hogy én is ilyen szépségeket tudjak majd tervezni egyszer. Gyűjtöttem mindenféle csomagolást, katalógust, üdvözlőlapot, mert úgy vonzottak, mint a mágnes. Inspiráltak és én álmokat szőttem közöttük. És az álmodozásaim olyan ötletekre sarkalltak, amit aztán megrajzoltam, megfestettem, összeragasztottam, kidíszítettem, majd a kreációmmal megajándékoztam a szeretteimet. Minduntalan belém fészkelte magát valami serkentő álom és rendre szőttem a terveket. A saját kézzel alkotás vágya testrészem volt, mint a karom vagy a lábam.

Továbbtanuláskor műszaki egyetemet választottam, ami valljuk be, távol áll a kézműves alkotásoktól, de ennek a döntésnek is megvolt a maga oka, és a mai napig használom a tanultakat. Elvégeztem angol szakirányon a mérnökinformatikus-mérnöktanár szakot, 2001-ben államvizsgáztam. Arra elég hamar ráéreztem, hogy a programozás – habár igen, az is egy összetett, izgalmas alkotói folyamat – nem az én utam. (Vannak nálam sokkal tehetségesebbek.) A várva várt utolsó három félév azonban, amikor is elérkeztünk a multimédia specializációhoz, kárpótolt minden statika, fizika vagy objektumorientált programozás vizsgáért. Végre, végre azt tanulhattam, amit szívből szeretek, és ami hajtott előre: vizuális megvalósítást, kreatív grafikai tervezést.  Erről ábrándozva nőttem fel.

Ábrándból vállalkozás

A vállalkozásom és a HERHAND Rajzok elindulását sok éves grafikusi és nyomdaipari tapasztalat előzte meg.

Ám a grafika világában sem lehet hátradőlni. A különféle megújuló képkezelési és grafikai tervezési alkalmazások, a folyton-folyvást fejlődő eszközök kifeszítik a kíváncsiság húrját és haladásra ösztönöznek. A digitális festésbe is ennek köszönhetően mélyedtem el, ami egy sokkal szabadabb világ. Nagyobb mozgásteret ad a kreatív projektek megvalósítására, mint az alkalmazott grafika. Ott, ahol szerepe és funkciója lehet, szívesen ajánlom ezt a lehetőséget is a megrendelőimnek.

Úgy gondolom, hogy a dizájnnak tovább kell fejlesztenie és támogatnia a tartalmat, nem szabad elvonni a figyelmet arról.

Szabadúszó grafikusként vektoros és szabadkézi digitális illusztrációkat, grafikákat hozok létre kreatív vállalkozók, valamint magánszemélyek számára, és igazán áldottnak tartom magam, hogy azt csinálom, amit szeretek!

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor alkotok, legyen kéznél ecset, vektorgrafikai szoftver, képkezelési alkalmazás vagy vázlatceruza.

Mindent, amit teszek a gyönyörű design iránti szenvedély vezérel.